+359 2 945 29 96 pst@pst.bg

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров инспектираха строителните работи по лот 1 и лот 2 на автомагистрала „Марица“. Двамата изразиха задоволството си от видимия напредък на обекта за последните три седмици.

На лот 2 – участъкът от Димитровград до границата при Капитан Андреево, който се изпълнява от „ПСТ ГРУП“ЕАД,се извършват довършителни дейности. В момента на него се полагат мантинели и маркировки – хоризонтална и вертикална, поставят се оградните мрежи. Ръководтвото на „ПСТ ГРУП“ЕАД увери министър Павлова, че отсечката ще бъде напълно завършена до края на месеца.

На археологическите разкопки на лот 1 на АМ „Марица“ имаше над 70 работници, водени от екип от 15 археолози. Според ръководителя на обекта –археологът Станимир Стойчев, дейността им върви към приключване, теренът е почти напълно проучен и до края на месеца ще завършат с проучванията.

Усилено се работи по довършването на моста на р. Марица и по останалите големи съоръжения. Ако темпото на работа се запази, участъкът от Димитровград до магистрала „Тракия“ – лот 1, може да бъде завършен до края на октомври.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.