+359 2 945 29 96 pst@pst.bg

„ПСТ Груп“ ЕАД сключи със Столична община договор за „Изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства в Централна градска част на гр. София – зона 4“.
Изпълнението на проекта включва обновяване на настилките на пл. „Ал. Невски“ и пл. „Народно събрание“, частично пренареждане на жълтите павета, обновяване на зелените площи, трансформация на пространството зад Военния Клуб, трансформация на градината „Кристал“, обновяване на градината „Св. Климент Охридски“, подобрения в градинката пред църквата „Св. София“, обновяване на участъка от ул. „Париж“ (между ул. „Московска“ и бул. „Цар Освободител), устройване на съвременно енергоефективно улично осветление и изграждане на Wi-Fi зони. Като цяло е заложено обхватно обновяване на настилките в зоната на въздействие с рязани павета и плочи от сив гранит, бетонови плочи и павета. Предвидено е отводняване на тротоарите, уличните и площадни пространства.
Обновяването ще се извърши на няколко етапа. Срокът за реализиране на проекта е 1 година. Цялостният ремонт на зона 4 цели модернизация и благоустройство на знакови централни градски пространства в София.
Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, съфинансиран от бюджета на Столична община.