+359 2 945 29 96 pst@pst.bg

 „ПСТ Груп“ ЕАД, като водещ партньор в ДЗЗД „ПСТ РЕЙЛ ВЕДРОВО“, ще изпълни проект за „Удвояване и електрификация на железния път в участъка сп. Прилеп – РП Ведрово от км 29+595 до км 34+885 по III-та жп линия с дължина 5 290 м”. Възложител на проекта е  ДП Национална компания „Железопътна инфраструктура“,

Изпълнението на проекта предвижда свързване на текущ път чрез есова връзка към вече подновения участък от гара Подвис до сп. Прилеп; демонтаж на стрелка в РП Ведрово и закриване на РП Ведрово; обособяване на нов РП Прилеп; оптимизация на железния път с коригиране всички прави и криви в участъка, за да се постигнат необходимите параметри за 130 км/ч. при минимални измествания от съществуващото положение и осигуряване габарит до останалите съоръжения; подобряване на техническото състояние на съоръженията на контактната мрежа – подмяна на стълбовете, контактният проводник, носещото въже и рехабилитация на еднопътните конзоли.

С реализацията на ремонтните дейности по текущ път се предвижда да се постигне удвояване на железния път в участъка Прилеп-Ведрово, което обуславя закриването на съществуващия РП Ведрово и обособяването на нов РП Прилеп. B cтpoитeлcтвoтo ce вĸлючвa дoлнo и гopнo cтpoeнe нa жeлeзния път, зaздpaвявaнe нa зeмнoтo лeглo, мaлĸи cъopъжeния, ĸoнтaĸтнa мpeжa, ocигypитeлнa тexниĸa и тeлeĸoмyниĸaции, пepoннo ocвeтлeниe, cтpeлĸoвo oтoплeние и дpyги. Щe бъдaт нaпpaвeни oтвoднитeлни ĸaнaли, cпeциaлни ĸaнaвĸи зa влeчyги, щe бъдe изгpaдeн нacип oт зaщитeн плacт, щe бъдe пoлoжeн гeoтeĸcтил и гeoмpeжa и щe бъдaт пoчиcтeни cъщecтвyвaщитe вoдocтoци.

С изпълнението на ремонта на железния път в съответствие с техническите норми за поддържане и ремонт, ще се гарантира сигурност и безопасност на движение на влаковете и тяхната надеждност.